سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

توسکا شیمی
سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

بیش از 3 مورد از کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه

کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه

کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه

آب مقطر یکی از مواد مهم در آزمایشگاه به حساب می آید. همین اهمیت موجب شده است تا به بیان کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه بپردازیم.

پیش از آن بهتر است بیان کنیم منظور از آزمایشگاه، فقط آزمایشگاه هماتولوژی و پاتولوژی نیست؛

بلکه تمامی آزمایشگاه ها است. غیر از آزمایشگاه، از آب مقطر در موارد دیگری، نظیر داروسازی، دندانپزشکی و … نیز استفاده می شود.

 

در اینجا به کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه می پردازیم:

  • یکی از روش های کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه، سنتز محلول ها و معرف ها است: بسیاری از مواد را نمی توان به صورت جامد و یا خالص در آزمایش به کار برد یا ممکن است نیاز باشد غلظت یک ماده کاهش یابد. بنابراین بهترین گزینه برای این کار بهره گیری از آب مقطر و سنتز محلول است.
  • شستشوی ابزار آزمایشگاه: پس از انجام هر آزمایش متصدیان آزمایشگاه موظفند وسایل به کار برده شده در آزمایش مورد نظر را شستشو دهند. بهترین آب برای این کار آب مقطر است. چرا که مقدار مواد اضافی در این آب حداقل است. بنابراین هیچ ماده اضافه ای بر روی وسایل باقی نمی ماند. نماندن ماده اضافی بر روی وسایل آزمایشگاه به این دلیل حائز اهمیت است که تجهیزات آزمایشگاهی در تمامی آزمایشات استفاده می شوند. بنابراین یکی از موارد کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه، شستشوی ابزار آزمایش است.
  • تهیه محیط کشت: در بسیاری از آزمایشگاه ها نظیر: آزمایشگاه میکروبیولوژی، نیاز به کشت باکتری و آغازی است. بنابراین کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه، امری ضروری است.
  • سنجش الکترولیت ها نیز از دیگر کاربردهای آب مقطر به شمار می آید.

 

کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه

 

ماده مهم آب مقطر برای کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه چگونه تهیه می شود؟

 

سوالی که اذهان بسیاری را پس از خواندن مقالات مربوط به آب مقطر به خود معطوف می سازد؛

این است که با توجه به کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه به راستی طرز تهیه آب مقطر در آزمایشگاه چگونه است؟

در اینجا به این سوال شما پاسخ جامع و کاملی داده می شود.

روش های مختلف و متعددی برای تقطیر آب در آزمایشگاه وجود دارد تا به نیاز کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه پاسخ دهند.

یکی از این راه ها عبور آب معمولی از صافی است. به هنگام عبور آب از صافی آب از هرگونه میکروارگانیسم و مواد معلق پاک می شود.

بهتر است برای حذف میکروارگانیسم ها از آب معمولی، از صافی هایی استفاده شود که قطر سوراخ های آن بسیار کم و ناچیز است تا کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه به طور صحیح به مخاطره نیفتد.

متاسفانه این فیلتر ها برخی موارد بسیار ریز نظیر ویروس ها را نمی تواند جدا سازی یا غربال کند.

ویروس ها تنها عوامل و موادی نیستند که توسط صافی قابل عبور نیستند؛

بلکه این صافی ها توانایی نگهداری و غربال هیچ گونه یون و مولکول کوچک دیگری را ندارند.

بنابراین این روش کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه را به طور کاملا درست و صحیح به خطر می اندازد.

انواع فیلترهایی که برای تقطیر آب استفاده می شود: آزبست، شیشه، کتان، غشا سلولی، فیلتر گلی.

 

ساخت آب مقطر در آزمایشگاه

کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه سبب ایجاد دستگاه آب مقطر گیری

کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه سبب شده است تا آب مقطر را به روش های مختلفی در آزمایشگاه تولید کنند.

این روش که یکی از اصلی ترین روش های تقطیر آب به حساب می آید؛ از دستگاه آب مقطر گیری استفاده می شود.

در این دستگاه آب معمولی در اثر حرارت به جوش می آید. این حرارت ممکن است از طریق شعله باشد یا المنت های الکتریکی. به هر حال پس از به جوش آمدن آب؛

آب معمولی شروع به انجام عمل تبخیر می کند. بخار آب حاصل از جوشیدن آب پس از رد شدن از ستون مبرد و ارتباط با جسم سرد، مایع می شود و سپس به ظرف جمع آوری آب وارد می شود.

آب جمع آوری شده در ظرف، جمع آوری آبی کاملا مقطر است که به وسیله دستگاه آب مقطرگیری تهیه شده است.

در این مرحله می توان از کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه لذت برد.

توجه داشته باشید  اگر مقدار آب معمولی که قرار است تقطیر شود؛ بیش از ۵ لیتر باشد باید از ظروف فلزی استیل که خاصیت ضد زنگی دارند؛

استفاده شود. اصولا در موارد کمتر از ۵ لیتر از ظروف شیشه ای استفاده می شود.

خرید آب مقطر

برای خرید آب مقطر آزمایشگاهی میتوانید با کلیک بر روی عکس زیر , به صفحه محصول هدایت شوید

خرید آب مقطر و قیمت آن

© تمامی حقوق متعلق به صنایع توسکا شیمی پاسارگاد می باشد.

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.