آب مقطر یکی از مواد مهم در آزمایشگاه به حساب می آید. همین اهمیت موجب شده است تا به بیان کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه بپردازیم.
پیش از آن بهتر است بیان کنیم منظور از آزمایشگاه، فقط آزمایشگاه هماتولوژی و پاتولوژی نیست؛
بلکه تمامی آزمایشگاه ها است. غیر از آزمایشگاه، از آب مقطر در موارد دیگری، نظیر داروسازی، دندانپزشکی و … نیز استفاده می شود.
در اینجا به کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه می پردازیم:
سوالی که اذهان بسیاری را پس از خواندن مقالات مربوط به آب مقطر به خود معطوف می سازد؛
این است که با توجه به کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه به راستی طرز تهیه آب مقطر در آزمایشگاه چگونه است؟
در اینجا به این سوال شما پاسخ جامع و کاملی داده می شود.
روش های مختلف و متعددی برای تقطیر آب در آزمایشگاه وجود دارد تا به نیاز کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه پاسخ دهند.
یکی از این راه ها عبور آب معمولی از صافی است. به هنگام عبور آب از صافی آب از هرگونه میکروارگانیسم و مواد معلق پاک می شود.
بهتر است برای حذف میکروارگانیسم ها از آب معمولی، از صافی هایی استفاده شود که قطر سوراخ های آن بسیار کم و ناچیز است تا کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه به طور صحیح به مخاطره نیفتد.
متاسفانه این فیلتر ها برخی موارد بسیار ریز نظیر ویروس ها را نمی تواند جدا سازی یا غربال کند.
ویروس ها تنها عوامل و موادی نیستند که توسط صافی قابل عبور نیستند؛
بلکه این صافی ها توانایی نگهداری و غربال هیچ گونه یون و مولکول کوچک دیگری را ندارند.
بنابراین این روش کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه را به طور کاملا درست و صحیح به خطر می اندازد.
انواع فیلترهایی که برای تقطیر آب استفاده می شود: آزبست، شیشه، کتان، غشا سلولی، فیلتر گلی.
کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه سبب شده است تا آب مقطر را به روش های مختلفی در آزمایشگاه تولید کنند.
این روش که یکی از اصلی ترین روش های تقطیر آب به حساب می آید؛ از دستگاه آب مقطر گیری استفاده می شود.
در این دستگاه آب معمولی در اثر حرارت به جوش می آید. این حرارت ممکن است از طریق شعله باشد یا المنت های الکتریکی. به هر حال پس از به جوش آمدن آب؛
آب معمولی شروع به انجام عمل تبخیر می کند. بخار آب حاصل از جوشیدن آب پس از رد شدن از ستون مبرد و ارتباط با جسم سرد، مایع می شود و سپس به ظرف جمع آوری آب وارد می شود.
آب جمع آوری شده در ظرف، جمع آوری آبی کاملا مقطر است که به وسیله دستگاه آب مقطرگیری تهیه شده است.
در این مرحله می توان از کاربرد آب مقطر در آزمایشگاه لذت برد.
توجه داشته باشید اگر مقدار آب معمولی که قرار است تقطیر شود؛ بیش از ۵ لیتر باشد باید از ظروف فلزی استیل که خاصیت ضد زنگی دارند؛
استفاده شود. اصولا در موارد کمتر از ۵ لیتر از ظروف شیشه ای استفاده می شود.
برای خرید آب مقطر آزمایشگاهی میتوانید با کلیک بر روی عکس زیر , به صفحه محصول هدایت شوید